onsdag 20 mars 2013

Lyckoslantar

Vi hade en ganska intensiv diskussion runt lunchbordet på jobbet häromdagen. Ämnet var om man blir lycklig av pengar, och det visade sig att de flesta hade mycket starka åsikter i frågan, olika åsikter dessutom. Den vanligaste åsikten var nog att Nej, man blir inte lyckligare av pengar, med hänvisningen att allt det här som verkligen är viktigt - hälsa, kärlek mm - inte går att köpa för pengar.

Jag var av en annan åsikt, eller ja, jag tror inte att vare sig hälsa eller kärlek går att köpa för pengar - MEN eftersom pengar kan ta bort så många problem och ändra förutsättningarna för både hälsa och kärlek. Har du inte pengar blir det än värre om någon blir sjuk, du har kanske inte råd att ta ledigt, gå ner i tid eller ta den där avkopplande resan som kanske skulle behövas. Du har inte råd att jobba mindre så du kan spendera tid med de du älskar, och när du är med dem har du inte förutsättningarna för att kunna göra det där ni tycker är allra roligast - tex resa / åka och bada / göra utflykter.

Så jo, jag tror att mer pengar skulle göra mig lyckligare, i och med att det skulle ge mig bättre förutsättningar att leva det liv jag helst vill leva. Skulle det tex ringa från svenska spel på lördag och någon skulle berätta för mig att jag vunnit typ 220 miljoner i drömvinsten så skulle jag bli extremt lycklig, faktiskt. Och då anser jag mig ändå inte vara så ytlig (vilket det säkert finns många som inte håller med om).

Vad tycker du - blir man lyckligare av pengar?

1 kommentar :

  1. Håller med till 100%. Offa tog med sig diskussionen hem, men det blev inte mycket till diskussion eftersom vi var rörande överens. :-)

    SvaraRadera