fredag 29 oktober 2010

Jag kanske bor i Hollywood?

Fredag kväll år 2000:

Förfesten har startat, och jag stod förmodligen framför spegeln med bästa tjejkompisarna och sminkade mig inför kvällen. Därefter blev det ett par klädbyten tills man hittade något som såg lagom slampigt ut, varpå resten av kvällen gick till att dansa, dansa, dansa och dricka cider.

Fredag kväll år 2010:

Sitter själv framför TV'n som visar en repris av Ullared, viker tvätt och hoppas att Lukas inte ska vakna. Tobbe är på affärsresa och Oliver sover hos mormor och morfar. Efter det blir det det som alla småbarnsföräldrar skattar högst - sömn. Klädseln för kvällen är t-shirt och mysbrallor.Fredag kväll år 2020:

Oliver och hans brölande fjortis-kompisar har ockuperat soffan i vardagsrummet, Lukas sitter på sitt rum och spelar Playstation 5 och Tobbe och jag har dragit oss ut till uterummet, där vi eldar i kaminen och dricker ett dyrt rödvin (eftersom vi antingen vunnit på lotto eller fått snuskigt välbetalda jobb). Emma som är 6 år är hemma hos mormor och morfar. Självklart är jag vältränad, smal och har märkeskläder på mig. Om en stund ska vi ut och äta på en exklusiv restaurang (kan man lämna 14 åringar hemma själva???).

Vad spännande det vore att få en tjuvkik in i framtiden! Eller kanske inte, kanske har det hänt någon av oss något?? Eller är vi skilda och lever i helt nya familjer? Lite läskigt att vad som helst kan hända, men ändå tycker jag att jag är rätt så bra att leva i nuet och njuta av det som bjuds!

Vad tror du att du gör om 10 år?

5 kommentarer :

 1. Underbart spekulerat... Det glädjer mig att du skriver om en 3:a även fast du nästan "dukar under" med sömnbrist och tvätthögar... Jag skulle skriva mer i kommentaren men jag har en halvsur bäsing i knäet... ;-) TGIF!!! Kram

  SvaraRadera
 2. Anna i Mossahus =)29 oktober 2010 20:45

  Jag vågar inte tänka så långt fram....
  Men jag hoppas att vi bor här, tillsammans alla 3..

  SvaraRadera
 3. Haha Jossan, undrade om nån skulle märka att jag smög in ett till barn ;-)

  Jag kan lixom inte riktigt släppa att jag skulle vilja ha en dotter med, vill ju bli mormor någon gång, och gärna ha en dotter som jag kan ha samma relation till som mamma och jag har.

  Fast visst, mycket kan ändras tills dess, och det blir säkert en pojk till dessutom!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Om tio år är mina barn 15 och 12 år, de är lyckade och välanpassade. Vill helst vara hemma med mamma och pappa på kvällarna. Jag jobbar på ett flexibelt 8-5 jobb och Fredrik tjänar fortfarande dubbelt så mkt som mig fast jag tjänar som han gör idag ;-)
  Huset är färdigrenoverat, barnen bor i underplanet och vi har mkt fritid!

  SvaraRadera
 5. Åh, det låter som en bra plan Ida!

  SvaraRadera